tisdag, april 21, 2009

Jimmy Bäckman äntligen hittad?

För några timmar sedan hittades en kropp i tjärnen alldeles här nedanför, där polisen var och letade i vintras. En privatperson hade tydligen sett en kropp i vattnet och polisen ringdes in. Kroppen bärgades så vid 20-tiden med en eka.
Kroppen är givetvis ännu inte identifierad, men med allra största sannolikhet är det Jimmys kropp som man nu äntligen har hittat. Det är hemskt obehagligt att tänka på, men det vore ju oerhört skönt om det nu äntligen kunde bli något avslut på det här, för familj och vänners skull.
Den misstänkte mördaren ("42-åringen" TE) är tydligen på fri fot sedan någon vecka tillbaka, och har enligt uppgift vandrat runt på gatorna här i Ludvika. Jag kan inte föreställa mig hur det känns för familjen att veta att han är ute, och kanske till och med riskera att träffa på honom om de går ner på stan. Han är ju inte dömd för brottet, och man ska väl därför inte dra några förhastade slutsatser om hans skuld, men när kroppen nu verkar dyka upp där TE har sagts dumpa honom pekar ju allt mer mot att han åtminstone är inblandad på något sätt.

Förhoppningsvis kommer det fram mer bevisning nu, så att det kan bli åtal och en fällande dom. Det vore obeskrivligt hemskt om det inte blir någon slut på det här.




Utsikt över tjärnen från vår trädgård förra sommaren.







Utsikt från promenadstigen förra sommaren.








Bild på det avspärrade området idag, taget av min lillebror.

Inga kommentarer: